#13 Laatste loodjes

      Reacties uitgeschakeld voor #13 Laatste loodjes

Opdracht #13: De laatste loodjes

Mijn koffer is gepakt. Ik zit met mijn laptop op de bank om mijn laatste rapportage aan Cosijn & Co te schrijven. Hoewel ik wel besloten heb wat ik niet wil vertellen, weet ik nog niet wat ik dan wel zal rapporteren. Buiten vliegt een zwerm vogels langs. Vanuit mijn televisie vertelt een veel te dikke kok op zachte toon hoe je een kip moet braden. Ik kijk van de televisie naar het schilderij erboven en vervolgens naar mijn lege scherm. Hoe langer ik erover nadenk, hoe onmogelijker het lijkt.
Mijn telefoon gaat. ‘Met Allie.’
‘Heey lieverd, met mij. Hoe gaat het met je? Ik haal je morgen op van het vliegveld. Is het schrijven gelukt de afgelopen weken?’
‘Ja,’ lieg ik. ‘Maar het einde wil niet lukken.’ Als ik mijn man de waarheid nog wil vertellen, zou dit een mooie gelegenheid zijn. Ik doe het niet.
‘Het komt vast wel goed. Jij weet altijd wel iets te verzinnen. Heb je al een van je beroemde “wat als”-schema’s gemaakt?’
‘Hoe weet jij daarvan?’
‘Denk je dat ik jouw kamer oversla met stofzuigen als jij niet thuis bent? Je hebt de muren ermee behangen!’
Ik grinnik. ‘Dat zal ik nog even proberen, dank je. Tot morgen!’

Ik klap mijn laptop dicht zodat het een tafeltje wordt. Op een vel papier schrijf ik: wat als… Ingrid de gedeelten in het boek zelf heeft onderstreept? Ik staar een paar minuten naar buiten. Het lijkt wel of de zwerm vogels inmiddels in mijn hoofd zit. Ik klap mijn laptop weer open en begin te typen. Het is laat in de nacht als ik mijn vingers weer van de toetsen haal. Tevreden stuur ik mijn verslag op. Als ik opsta om naar bed te gaan, zie ik koplampen passeren.