Zo kan het ook

      Reacties uitgeschakeld voor Zo kan het ook

Als serieuze jongere heb je het tegenwoordig niet makkelijk. Vind maar eens een appartement waar het om tien uur ’s avonds rustig genoeg is om te gaan slapen – omdat je de volgende morgen om half zes de deur uit moet.

Ik heb een poos in een flat gewoond voor ‘werkende jongeren’. In de praktijk waren veel jongeren door de crisis hun werk kwijtgeraakt en daarmee hun ritme en fatsoensnormen. Dan heb ik het over harde muziek op onmogelijke tijdstippen en ongelofelijk veel herrie van ladderzatte idioten op de galerij. Extra vervelend aangezien de enige slaapkamer in het huisje aan de kant van de galerij gesitueerd was. Als je er wat van zei, werd je voor vanalles uitgemaakt. Inmiddels woon ik in een andere flat en dat bevalt een stuk beter. Ook hier zijn asociale mensen; de conditie lift is daar een goede indicator van. Maar er zijn hier ook mensen die proberen rekening met elkaar te houden en op z’n minst een beetje goodwill te kweken. Dit hing deze week beneden op de deur van de portiek:

Beste mede flatbewoners

Bij deze willen wij u mededelen dat wij donderdag 27 augustus een huis- en afscheidsfeest voor één van de bewoners geven.

Er bestaat de mogelijkheid dat u last zou kunnen hebben van het geluid. Wij zullen van ons uit er alles aan doen om dit tot een minimum te brengen, maar kunnen dit niet garanderen.

Als tegemoetkoming hebben wij hier oordopjes voor u hangen en mocht u nou echt niet kunnen slapen dan staat bij ons het bier koud.

Groetjes,

Die avond was er inderdaad veel herrie op de galerij. Gelukkig slapen we nu aan de achterkant.

WP_20150827_027