The crazy person on the bus

      Reacties uitgeschakeld voor The crazy person on the bus

Toen ik laatst in de bus zat, moest ik denken aan een quote uit de sitcom How I met your mother: ‘If you can’t spot the crazy person on the bus, it’s you.’

Meestal ben ik inderdaad de weirdo in de bus. Ik heb de neiging me met allerlei gesprekken te bemoeien zodra ik het idee heb dat ik daar iets aan kan bijdragen. Toegegeven, meestal doe ik dat om mensen te helpen, maar niet iedereen is ervan gediend.

Gisteren hoorde ik achter mij een geanimeerd gesprek over politiek. De vrouw die min of meer naast mij stond vertelde aan de mevrouw achter mij dat ze nu al bezig was met het doornemen van de verkiezingsprogramma’s van de diverse politieke partijen. En dat terwijl de verkiezingen pas volgend jaar zijn. Ik luisterde geïnteresseerd mee. Na een halte of tien kon ik me niet meer inhouden en mengde ik mij in het gesprek. Crazy person. Dat dacht ik tenminste. Want toen de politiek geëngageerde vrouw uitstapte, bleek dat de mevrouw achter mij haar helemaal niet kende. Ze had gewoon een hele politieke verhandeling gehouden tegen een wildvreemde in de bus. Toen ik uitstapte was ik enigszins opgelucht. Zo raar ben ik nog niet.