Stoplicht

      2 Reacties op Stoplicht

Ja ik weet het, het moet verkeerslicht zijn. Maar dat is niet het punt dat ik vandaag wil maken. Nee, mijn punt is dit: stoplichten helpen je om tijd in te halen.

Het lijkt een open deur: als je aan komt rijden bij een kruising en het licht staat op groen, dan scheelt dat tijd. Een tijdsbesparing, zou je zeggen. Maar mijn nieuwste inzicht op dit gebied, is dat het niet alleen gaat om tijdsbesparing, maar om tijd inhalen.

Van de week was ik te laat van huis weggegaan. Het was nog maar de vraag of ik mijn bus zou halen. Ik rijd altijd al een route met zo weinig mogelijk stoplichten, maar helemaal ontkomen doe je er niet aan. Dit keer sprong het stoplicht echter net op groen toen ik eraan kwam. Terwijl ik blij het kruispunt overstak (schuin, zo gaat dat in Groningen), kreeg ik dit nieuwe inzicht. Natuurlijk bespaar je tijd als je niet hoeft te wachten voor een verkeerslicht, maar eigenlijk haal je tijd in! Als je namelijk eerder van huis was gegaan, had je voor dat stoplicht moeten wachten. Vanaf dat stoplicht ben je dus net zo vroeg of laat als wanneer je een paar minuten eerder van huis was gegaan.

Ik moet toegeven: voor acht uur ’s morgens zijn mijn openbaringen niet van het allerhoogste niveau. Maar ik heb wel mijn bus gehaald.

2 reacties op “Stoplicht

  1. Liesbeth

    Het is soms ook heerlijk om even weg te dromen bij een rood stoplicht. Een momentje van rust.

Gesloten voor reacties.