Multi-culti-feest

      Reacties uitgeschakeld voor Multi-culti-feest

Zaterdag was ik een dagje bij een vriendin in Rotterdam. Ik was daar al een poosje niet geweest en moest natuurlijk even de veelbesproken Markthal bekijken.

Het was er behoorlijk druk. We liepen een rondje door de hele Markthal. Overal winkeltjes met groente, fruit, noten, kaas, vlees of hele gerechten. Er was een kraam met losse kruiden in grote bergen op de toonbank. Een vrouw strooide wat kruiden in mijn hand om te proeven: Marrakech mix, verstond ik in de gauwigheid. Het rook zoet en scherp tegelijk.

Marrakech mix

Marrakech mix

De kraam met kruiden

De kraam met kruiden

Aan het eind van ons rondje bestelden we churros. Dat wilden we allebei graag eens proberen. Terwijl we op onze bestelling wachtten, trof het mij hoe deze overdekte markt eigenlijk één groot feest van multiculturaliteit is. De klaargemaakte bestellingen werden door de meisjes zowel in het Nederlands als in het Engels afgeroepen. ‘Middle portion of churros with cinnamon sugar!’ In de Markthal kun je op het primaire level van eten kennismaken met andere culturen. Noedelsoep, loempia’s, een Aziatische supermarkt, Marokkaanse kruiden – maar ook stroopwafelsoesjes en poffertjes. ‘Small portion of poffertjes with glazing sugar.’ Tja, die zijn zo Nederlands, dat valt niet te vertalen.