Ik weet niks

      1 reactie op Ik weet niks

Dat is natuurlijk helemaal niet waar, maar ik bedoel het dan ook niet letterlijk. Ik heb even geen goed nieuw onderwerp om over te bloggen. Soms gebeurt dat.

‘Ik weet niks’ is net als ‘weet ik veel’ een soort uitdrukking waarmee we compleet iets anders bedoelen dan we letterlijk zeggen. Je hebt dan altijd van die bijdehante mensen die reageren met ‘ja’ of ‘nee’ als je zegt ‘weet ik veel’. Het is ook eigenlijk niet een uitdrukking die je veel zou moeten willen bezigen, denk ik. Onverschillig, niet duidelijk, enzo. ‘Ik weet niks’ is dan al weer duidelijker, al is het niet erg accuraat.

Ik weet even niks om over te schrijven. Dat overkomt jullie vast ook wel eens. En dat mag. Als je er maar niet te lang in blijft hangen natuurlijk.

Wat doen jullie als je even ‘niks weet’?

Één reactie op “Ik weet niks

  1. Odile Schmidt

    Als ik even niets weet ga ik mezelf vragen stellen, lees ik een goed boek en borduur voort op iets dat mijn aandacht vangt, blader ik in mijn cursus en stel mezelf wederom vragen, kijk ik op twitter of een bericht mij prikkelt, zoek ik een quote die gevoelens bij me oproept.

Gesloten voor reacties.