Geroken

      Reacties uitgeschakeld voor Geroken

Nu ik zwanger ben, ruik ik beter dan anders. Bovendien ben ik extra alert op dingen die wel en niet goed zijn voor de baby. Deze combinatie zorgt ervoor dat ik iedereen opmerk die rookt (soms ook aan leerlingen kan ruiken dat er thuis gerookt wordt) en dat ik me daar enorm aan erger.

Als het mooi weer is, fiets ik naar het station en pak ik vanaf daar de bus naar mijn werk. Om van de fietsenstalling bij de bus te komen, moet ik het hele busstation oversteken. De meest veilige weg is de overkapte stoep. Klein probleem: daar staan altijd enorm veel mensen rokend te wachten op hun bus. Behalve dat ik astmatisch ben en er benauwd van word, vind ik het nu ook nog eens veel meer stinken dan anders en is meeroken heel slecht voor de baby.

Het gebeurt ook regelmatig dat ik op de bus sta te wachten en eigenlijk graag even op het bankje in het hokje wil gaan zitten. Als ik dan nét zit, komt er iemand naast me zitten die een sigaret opsteekt. Ik ben nog niet zo brutaal / assertief om daar dan wat van te zeggen, met als gevolg dat ik buiten het hokje kan gaan staan, met of zonder bandenpijn.

Hormonaal als ik ben, maak ik me daar dan kwaad over. Eigenlijk is het toch de omgekeerde wereld dat iemand daar dan op míjn bankje gaat zitten roken. Asociaal!

Misschien wordt het toch tijd dat ik iets assertiever wordt en diegene vriendelijk verzoek om even ergens anders te roken. Iemand een potje assertiviteit over?