Fantastic philosophy

      Reacties uitgeschakeld voor Fantastic philosophy

De laatste week van december brachten mijn man en ik door in London. Naast een bezoek aan Kingscross Station (Platform 9 3/4) hebben we ook een bezoek gebracht aan een bioscoop op Leicester Square voor de film: Fantastic Beasts and where to find them.

Ik ben nog geen échte Harry Potter fan. Zo heb ik bijvoorbeeld de boeken nog niet gelezen, ik heb alleen de films gezien. Vooral de eerste drie vind ik leuk, omdat daar vooral veel magie in zit en nog niet zoveel duistere zaken. Ik ga hier geen complete review geven, maar Fantastic Beasts vond ik echt fantastisch. Niet te duister en lekker veel bijzondere dingen.

De hoofdpersoon, Newt Scamander (zie foto hieronder), van wie ik trouwens op slag fan ben geworden, zei iets wat me gelijk bij bleef. En daar blijk ik niet de enige in te zijn.

My philosophy is that worrying means you suffer twice.

In Nederland hebben we deze spreuk: Men lijdt dikwijls het meest door het lijden dat men vreest en dat niet op komt dagen. Deze quote gaat nog een stapje verder. Ook al komt het lijden wel opdagen, door je er druk over te maken, lijd je dubbel.

Doet me denken aan een liedje van Bob Marley: ‘Don’t worry about a thing, ‘cause every little thing is gonna be allright.’ Ik kan me alleen wel voorstellen dat dat niet zo heel goed werkt als je oog in oog staat met een erumpent.