De stationsduif en de meeuw

      Reacties uitgeschakeld voor De stationsduif en de meeuw

Van de week stond ik op het station te wachten op de bus. Op het perron lagen chipskruimels (en even verderop een lege chipszak). Enkele meeuwen streken neer en begonnen het trottoir schoon te pikken. Af en toe vlogen ze ineens weg, maar daarna kwamen ze ook weer terug.

Na een poosje kregen ze concurrentie van twee stationsduiven. Kleiner van stuk, zonder zwemvliezen, maar met een flinke dosis zelfvertrouwen. Het is immers hun station. Ze zijn voor niemand bang en laten zich heus niet wegjagen door een stelletje zwemvliezen. Er ontstond nog net geen vechtpartij, maar de twee vogelsoorten draaiden om elkaar heen op zoek naar de lekkerste stukjes chips en het gunstigste plekje, tegelijk de concurrent in het oog houdend. Uiteindelijk wonnen de duiven het van de meeuwen, alleen al door hun onverschrokkenheid. En tegen de tijd dat de bus eraan kwam, was de stoep keurig schoongepikt.

Ik ga eens een keer niet verder dan deze observatie. De vergelijking met de huidige wereldpolitiek en -problematiek lijkt me duidelijk genoeg. Show, don’t tell, in dit geval. Helaas was ik te laat met het maken van foto’s, waardoor ik alleen een stel meeuwen op de foto heb gekregen. Ik ben duidelijk niet geschikt als persfotograaf.