Recensie: Nele Neuhaus – Een onbeminde vrouw

      Reacties uitgeschakeld voor Recensie: Nele Neuhaus – Een onbeminde vrouw

Hebban.nl organiseerde laatst een leesclub rondom het recentelijk in het Nederlands vertaalde debuut van Nele Neuhaus: Een onbeminde vrouw. Ik schreef mij in en werd uitgekozen om een gesigneerd exemplaar van dit boek te ontvangen, te lezen en te becommentariëren.

Nele Neuhuis schreef een serie boeken rondom het detectiveduo Pia Kirchhoff en Oliver von Bodenstein. De eerste twee boeken gaf ze uit in eigen beheer en met het derde boek, Sneeuwwitje moet sterven, brak ze door bij het grote publiek. Dat boek (en de daaropvolgenden) is dan ook al een poos verkrijgbaar in het Nederlands, terwijl de eerste twee boeken pas dit jaar in Nederlandse vertaling uitkomen, te beginnen met Een onbeminde vrouw.

Mijn eerdere ervaring met detectives is beperkt, namelijk Agatha Christie. Ik ben wel een groot fan van het genre, maar meestal in de vorm van series of films. Agatha Christie beviel goed en ik was heel benieuwd hoe Nele Neuhaus het zou doen. Ik had het boek vrij snel uit, binnen vierentwintig uur, dank zij een prachtige voorjaarszondag. Ik vond het een prima detectiveverhaal, hoewel de vorm, schrijfstijl en de veelheid aan karakters, nog wel wat scherper zou kunnen. Maar ja, de beste stuurlui… Voor een debuut vind ik het een heel aardig verhaal, goed doordacht, met veel mogelijke uitkomsten (belangrijk bij een detective). Ik heb het dan ook drie sterren gegeven in mijn lezersrecensie.

Knipsel