Over mij

Mijn naam is Marieke Haijkens en ik woon met mijn man en zoontje in het mooie Groningen. Naast schrijven en (voor)lezen vind ik het leuk om te handletteren en kijk ik graag series.
Na het gymnasium heb ik de lerarenopleiding geschiedenis gedaan. Toen ik in 2013 mijn lesbevoegdheid op zak had, vond ik de rust en inspiratie om mijn oerverhaal op papier te zetten en mijn schrijf-cv te vullen door mee te doen aan schrijfwedstrijden. Bovendien begon ik te bloggen over dingen die mij opvielen in de wereld om mij heen.
Inmiddels bleek dat er voor mij als docent geschiedenis niet zoveel werk was, maar dat ik wel Nederlands kon geven. Daarom ben ik in 2016 begonnen aan de lerarenopleiding Nederlands. Inmiddels heb ik ook die bevoegdheid gehaald en studeer ik voor mijn eerstegraads.
Sinds ik weer studeer en er een ondernemend kereltje rondloopt in huis, komt er van schrijven niet zoveel meer terecht. Tegelijkertijd blijf ik mij natuurlijk wel ontwikkelen, doordat ik voor mijn studie veel literatuur moet lezen en daar ook veel over leer.
Onderhuids blijft het kriebelen. Mijn oerverhaal wordt niet beter dan het nu is, maar tegelijkertijd weet ik dat ik veel beter kan – alleen niet met dat verhaal. Wat mijn volgende verhaal wordt …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *