Weerwolven in Wakkerdam!

      Reacties uitgeschakeld voor Weerwolven in Wakkerdam!

Dit voorjaar mocht ik jureren bij de verhalenwedstrijd van Welpen van Wakkerdam. Als dank daarvoor viel deze week dit feestelijke pakje bij mij in de brievenbus.

Het was voor mij de eerste keer dat ik mocht jureren. Het forum Welpen van Wakkerdam, waar je online het spel De Weerwolven van Wakkerdam kunt spelen, organiseerde een schrijfwedstrijd voor jongeren van 11 t/m 18 jaar in twee categoriën (11-14 en 15-18). Samen met Christine Charlier en Angela van Leersum mocht ik de inzendingen lezen en beoordelen. De opdracht was het schrijven van een verhaal van maximaal 1000 woorden met als thema ‘Weerwolven’. Ik vond het een hele eer om ervoor gevraagd te worden.

Het beoordelen van de inzendingen viel nog niet mee. Met name in de lagere leeftijdscategorie rammelde er namelijk nog vanalles aan zinsbouw, interpunctie en alineagebruik. Dat kun je op die leeftijd niet even zwaar laten meetellen als bij volwassen schrijfwedstrijden, anders zou er niemand winnen. Toch maken die dingen wel erg veel uit voor de leesbaarheid van het verhaal. Maar wat nou als een verhaal taalkundig beroerd in elkaar zit, maar het verhaalidee geniaal is?

Uiteindelijk zijn we er toch uit gekomen en hebben we een top-5 samengesteld voor elke leeftijdscategorie, waar de forumleden op konden stemmen. De prijzen bestonden uit het boek In de ban van de wolf van Christine Charlier en het kaartspel De Weerwolven van Wakkerdam. Dat spel zat ook in het feestelijke pakketje in mijn brievenbus. Het is heel lang geleden dat ik het gespeeld heb, dus ik ga gauw kijken hoe het ook al weer werkte.

Voor wie na het lezen van deze blog ook wel een spelletje online wil spelen: http://www.wakkerdam.net/