’t Is weer voorbij, die … zomer

      Reacties uitgeschakeld voor ’t Is weer voorbij, die … zomer

Vanaf vandaag is de zomervakantie in het noorden van Nederland voorbij. Aan het begin van de vakantie maakte ik plannen. Nu neem ik even tijd om terug te blikken op zes weken vrij.

Het was geen mooie zomer. Veel bewolking, nattigheid en kou. Geloof het of niet, ergens begin augustus hebben we de verwarming aangehad, omdat het echt niet normaal koud meer was in huis. Gelukkig waren de eerste en de laatste week van de vakantie wel mooi.

Ik had drie plannen voor de vakantie. Livia herschrijven was de eerste. Dat is bijna helemaal gelukt. Ik moet nog een aantal losse draadjes afhechten en een geweldig goeie synopsis schrijven (brr), maar dan is Livia klaar om naar een uitgever te sturen. (Spoileralert: het verhaal heet niet meer Livia…)

Het tweede plan was beginnen aan een detective verhaal. Daar ben ik inderdaad aan begonnen aan het begin van de vakantie. Halverwege kwam ik echter in tijdnood met Livia en heb ik besloten om het detective verhaal even te laten voor wat het is en me eerst te focussen op het afmaken van mijn historische roman. Dat betekent zeker niet dat ik het in de la laat liggen, want ik vond het wel erg leuk om eraan te schrijven.

Mijn derde voornemen is gedeeltelijk gelukt. Ik wilde twintig boeken lezen voor Recente Letterkunde, een vak van mijn nieuwe opleiding dat ik alvast vooruit kan doen. De teller is bij tien blijven steken. Ook een mooi aantal hoor, ik ben in elk geval al flink begonnen.

De tijd dat zomervakanties eindeloos duurde is helaas voorbij. Ik had nog wel een paar weken langer vakantie willen hebben. Maar vanaf vandaag beginnen er twee nieuwe avonturen: docent Nederlands op een nieuwe school en een nieuwe studie (docent Nederlands…).

Hoe was jouw vakantie?