Nordic Noir – de longlist

      2 Reacties op Nordic Noir – de longlist

De longlist van de jaarlijkse schrijfwedstrijd van uitgeverij LetterRijn is bekend! Dit jaar was het thema Nordic Noir, het genre van de Scandinavische thriller. Een lastig genre voor mij, maar blijkbaar heb ik er toch iets van begrepen: ik ben nog in de race!

Vorig jaar haalde ik met het thema Criminal Minds de bundel Schaduwkant. Daarom was deze wedstrijd voor mij dit jaar extra aantrekkelijk; kijken of het nog eens lukt. Het thema hielp daarbij totaal niet voor mij. Ik lees namelijk bijna nooit thrillers (pas sinds kort detectives) en al helemaal geen Scandinavische. Gelukkig gaf LetterRijn een omschrijving en had ik proeflezers die er iets meer verstand van hadden dan ik. Er lag nog een verhaal op de plank wat nog altijd niet af was, dat heel goed bij het thema bleek te passen. Het leek me daarom toch de moeite waard om het te proberen.

Vorig jaar waren er 124 verhalen ingestuurd. Dit jaar maar 86. Misschien dat toch meer mensen het thema erg ingewikkeld vonden. Uit die 86 verhalen heeft de jury er 40 uitgekozen voor de longlist, die vorige week bekend gemaakt werd. Toch altijd weer spannend, zo’n dag. En wat is het dan leuk als je niet alleen je eigen naam erop tegen komt, maar ook die van schrijfvrienden en van mensen die ik door de vorige bundel heb leren kennen.

Vanaf deze plaats wil ik dan ook in het bijzonder Ingrid Bilardie, Conny Hoogendoorn en Jack Schlimazlnik feliciteren met hun plekje op de longlist en mijn ‘collega’s’ van Schaduwkant natuurlijk ook!

Nu is het nog spannend tot 7 augustus. Dan wordt de shortlist bekend en daarmee de verhalen die de bundel van dit jaar gaan halen. Wordt vervolgd!

De afbeelding is afkomstig van de website van uitgeverij LetterRijn.

2 reacties op “Nordic Noir – de longlist

Gesloten voor reacties.