Marathon

      Reacties uitgeschakeld voor Marathon

De afgelopen maand heb ik niets van mij laten horen. Daar had ik een heel goede reden voor: de Zinniger Zinnen Schrijfmarathon!

Het werkt als volgt: een maand lang schrijf je elke dag 750-1000 woorden aan een nieuw verhaal. Aan het eind van de maand heb je een eerste versie van dat verhaal afgerond van 22500-30000 woorden. Niet lang genoeg nog voor een boek, maar voor een eerste versie zeker niet verkeerd. Bovendien lees je elke dag drie verhalen van anderen mee. Daardoor eindigt iedereen de maand met een bak feedback om u tegen te zeggen, meer dan genoeg voor de herschrijfronde.

Het was mijn eerste keer en ik moet zeggen dat het wel een flinke uitdaging was, naast mijn werk, studie en zwangerschap. Toch vond ik het een gave ervaring. Sowieso heb ik nu een verhaal op papier staan dat anderhalve maand geleden alleen nog maar een idee was. Dat voelt al zo fantastisch! Verder is het ook heel gezellig, omdat je het met elkaar doet.

En mijn nieuwe verhaal? Dat is een detective over een vierdejaars student journalistiek die de pyromaan wil vinden die overal in de regio autobranden sticht. En daar moeten jullie het voorlopig mee doen.