Joy to the world

      Reacties uitgeschakeld voor Joy to the world

Kerst is voor mij onlosmakelijk verbonden met zingen. Vanaf mijn vierde zong ik in een koor. Eerst tien jaar bij Jong Jubilate, een kinderkoor in Ede, mijn geboorteplaats, en daarna nog een paar jaar bij Sjamacha, het jongerenkoor aldaar. Op Tweede Kerstdag zongen beide koren in een speciale kerstdienst in een enorme kerk. Weer of geen weer, soms door een onmogelijk dikke laag sneeuw, elk jaar op Tweede Kerstdag stond ik daar op het podium in mijn kerstoutfit te zingen.

Toen ik naar Groningen verhuisde, kwam ik bij gospelkoor Cornerstone terecht. Daar zongen we op Tweede Kerstdag altijd in het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen, voor de mensen die met kerst echt niet naar huis konden. Heel iets anders dan een chique kerk, maar minstens net zo bijzonder. Met een klein groepje, a capella, een paar klassieke kerstliedjes, en dan meerstemmig iets moois laten horen. Kippenvel! ‘Stille nacht’ klinkt heel anders op een verpleegafdeling. Helaas liggen alle zangactiviteiten momenteel stil door corona. Er wordt deze kerst niet gezongen voor de mensen in het ziekenhuis in Assen.

Vier jaar geleden ben ik gestopt met zingen in een koor. Ik ging weer studeren en dat was op dezelfde avond als de koorrepetities. Bovendien was ik er na zo veel jaren ook wel een beetje klaar mee. Toch mis ik het soms wel. Met kerst nog het meest. Daarom hier de tekst van een heerlijk kerstnummer. Voor de liefhebbers ook een link naar een gave uitvoering van BL-Gospel en band. Goede kerstdagen gewenst!

Joy to world, the Lord is come;
Let earth receive her King.
Let ev’ry heart prepare Him room
And heaven and nature sing.

Joy to the world, the Saviour reigns;
Let men their songs employ,
While fields and floods, rock, hills and plains,
Repeat the sounding joy.

He rules the world with truth and grace,
And makes the nation prove
The glories of His righteousness
And wonder of His love.