Hebban Reading Challenge – update (6)

      Reacties uitgeschakeld voor Hebban Reading Challenge – update (6)

Het is al weer even geleden dat ik een update geplaatst heb over mijn Hebban Reading Challenge. De teller staat inmiddels bijna op vijfenzeventig, dus heb ik het doel maar verhoogd naar honderd. En dat terwijl ik een jaar geleden nog nauwelijks de rust kon vinden om een boek te lezen.

Ik weet niet of ik de honderd ook echt ga halen. Nu ik een flinke baan heb en ernaast studeer, merk ik dat veel meer dan één boek per week er niet in zit. Het jaar duurt nog zo’n vijftien weken, dus zonder eindsprint haal ik het niet. Dat is niet erg, dan stel ik het doel op oudejaarsavond gewoon bij 🙂 Ik ben wel benieuwd hoe ver ik kan komen.

De meeste categorieën heb ik inmiddels wel gehad. Het lijstje van de vorige keer heb ik drastisch aangepast naar aanleiding van de leeslijst van Recente Letterkunde. Ik bleek namelijk veel boeken daarvan te kunnen gebruiken voor de categorieën die ik nog niet had. Zo las ik de boeken met een dubbele agenda.

Op vier categorieën na heb ik ze allemaal gehad:

  • Een boek dat een Hebban Award heeft gewonnen – Hiervoor wilde ik Een aap op de wc lezen van Joukje Akveld, maar inmiddels is er al een nieuwe ronde bezig en daar zitten boeken bij die ik voor de lijst heb gelezen, dus als één van die boeken wint, ben ik al klaar!
  • Een verboden / verbannen boek – Deze categorie spreekt me niet zo aan, misschien zet ik wel een joker in.
  • Een biografie – Annejet van der Zijl, De Amerikaanse prinses
  • Een boek van een selfpubber

Als je wilt weten welke boeken ik allemaal heb gelezen voor deze challenge: helemaal onderaan de website staat een lijst met alle boeken die ik voor deze challenge heb gelezen.

Welk boek ligt op jouw nachtkastje?