Anekdote

      Reacties uitgeschakeld voor Anekdote

Er gebeuren rare dingen op straat, als je oplet tenminste. Soms maak ik dingen mee, waarvan ik denk: dat moet ik onthouden! Gehaast krabbel ik dan een quote in mijn opschrijfboekje en vervolgens vergeet ik het hele incident. Als ik dan later in mijn aantekeningen kijk, kan ik me absoluut niet meer herinneren wat er aan de hand was. Wat dacht je van deze?

Wil je mij nooit meer op vrijdagmiddag bellen?

Gisteren gebeurde er echter iets wat ik me nog heel goed kan herinneren. Ik stond te wachten voor een open brug, iets wat in Groningen vrij regelmatig voorkomt in de zomer. Voor mij stond een groepje meiden te wachten, een paar met de fiets, een paar lopend. Ze kletsten gezellig en een van de meiden at een waterijsje. Direct naast hen was een kapperzaak. Een Middellands type verscheen in de deuropening en vroeg aan de dames of zijn collega hen mocht knippen. Die collega was zo verlegen dat hij het zelf niet durfde te vragen, maar hij had gezegd:

Wat likken die meiden lekker.

De dames glimlachten vriendelijk terug, verzekerden hem dat ze net naar de kapper geweest waren en ik vermoed dat ze blij waren toen de brug weer dicht was. Het was net na sluitingstijd van de winkels en toen ik langs de kapperszaak kwam, zag ik een paar mannen die gezellig met elkaar een biertje dronken aan de tafel die normaal als wachtgelegenheid dient. De meiden liepen vrolijk kletsend en ijsetend verder. Het kan allemaal in Groningen.